Noc s Andersenem pod taktovkou Rychlých šípů

Akce pořádaná pro podporu dětského čtenářství 23.3.2018

V pořadí již sedmou Noc s Andersenem strávilo na naší škole rekordních 213 dětí. Během čtenářských dílen jsme oslavili 80. výročí od prvního vydání komiksových příběhů o pěti kamarádech z pera J. Foglara, plnili rozmanité úkoly, lovili bobříky, učili se vázat uzly, seznámili se s morseovkou nebo získali návod na vyjmutí ježka z klece. Chodby školy se proměnily v tajuplné spletité uličky ztemnělých Stínadel, otestovali jsme si zde svoji bystrost, chrabrost a důstojnost. Vše v duchu foglarovských zásad poctivosti, spravedlnosti a respektu.  Četli jsme ale také Statečného cínového vojáčka, který letos oslaví 180. jubileum, a vařili dort s pejskem a kočičkou. Během večera proběhlo i několik besed. Pan J. J. Mareček nám poutavě vyprávěl legendy o dřevu, se kterým pracuje. Na J. Foglara přišel vzpomínat pan M. Schaffer, Jestřáb byl totiž jeho skautským vedoucím. Stavil se u nás Honza Hrubec se svým Dřevěným divadlem. Hodně nás bavil workshop žonglování a jízda na jednokolce s divadlem Kufr. Nechybělo ani společné cvičení a večerní velká diskotéka.
Za přízeň a finanční podporu děkujeme firmám Wera Werk s.r.o., German Motor Parts CZ s.r.o., Železárny Štěpánov, spol s.r.o., Aquaplastik Morava s.r.o., Nábytek Pohoda s.r.o, ADOZ, s.r.o. Děkujeme také přátelům školy, kteří věnovali dárkové předměty do dětské tomboly. Výbornou večeři nám připravily paní kuchařky z firmy Scolarest. Mňam, mňam!
Velký dík patří také všem odvážným dospělákům, kteří se podíleli na přípravě celé akce a dovolili dětem být ve škole tak trochu jinak.

 

Další fotografie najdeš ZDE: www.zsbystrice.cz/view_ftpgallery.aspx

OPVK