5.A Přírodovědně-vlastivědná exkurze

 Dne 7.12.2016 jsme se vydali na dlouho očekávanou exkurzi zahrnující návštěvu Pavilonu Anthropos a Hvězdárny a planetária Brno.

     Nejdříve jsme navštívili kolekci 50 obrazů akademického malíře Zdeňka Buriana, která nám umožnila znovu nahlédnout do doby, kdy na Zemi život vznikl, pomalu se rozvíjel a zase nenávratně mizel. Výstava byla doprovázena vzácnými ukázkami originálů zkamenělin, jež byly umělci předlouhou. Burianovy obrazy nám představily pravěk v celé své kráse.

Krásný zážitek nám umožnila také stálá expozice muzea dokumentující nejstarší dějiny osídlení Moravy i celého evropského kontinentu. Naši pozornost upoutala rekonstrukce člověka v reálných velikostech, rekonstrukce pravěkých obydlí i oděvu pravěkých lovců a samozřejmě rekonstrukce mamuta a mamutího mláděte. Zaujaly nás také kopie nástěnných maleb pravěkých jeskyní.

    Poslední zastávkou naší exkurze byla Hvězdárna a planetárium Brno. Ve zdejším digitáriu jsme se zorientovali na hvězdné obloze, získali nové informace o planetách naší Sluneční soustavy a vydali se na fantastickou cestu vesmírem na palubě raketoplánu i Mezinárodní kosmické stanice.

     Z exkurze jsme se vrátili nadšeni se spoustou nových zážitků a dojmů.

 

 

 

 

OPVK