Tomáš Pražák a 5. ročníky konečně v Praze

9.10.2015 jsme vyrazili na dlouho očekávanou vlastivědnou exkurzi do Prahy. V hodinách vlastivědy jsme si nejprve o památkách historického centra Prahy povídali, hledali je na mapě a v pátek jsme konečně mohli všechny naše znalosti zúročit, když jsme se bez průvodkyně prodírali  sami pražskými ulicemi.

Nejprve jsem prošli nádvořím Pražského hradu.

Koupili jsem si tam zvýhodněnou vstupenku a navštívili Chrám sv. Víta, Starý královský palác s Vladislavským sálem, Zlatou uličku s obchůdky a bránou, kterou střežila hradní stráž, jsme se prošli do krásných zahrad s vyhlídkou na Prahu. Na Malé Straně jsme ještě obdivovali dům Jana Nerudy U Dvou slunců a dali si oběd v McDonald's.

Na Karlově mostě si všichni vzorně sáhli na sochu sv. Jana Nepomuckého a odpočinuli si u neméně zajímavé a obdivované sochy Karla IV.

Staré Město pražské nás okouzlilo Staroměstskou radnicí s orlojem, spoustou atrakcí - např. legrační živé sochy, muzikanti atd. Nakoukli jsme i do Národní knihovny a celé putování ukončili na Václavském náměstí pod sochou sv. Václava na koni.

OPVK