4. B Noc s Andersenem

27. 3. 2015

 Knihy opět zvítězily

V pátek 27. března 2015 jsme prožili  Noc s Andersenem plnou her a příběhů. Sto čtyřicet dětí z naší školy dalo přednost knihám a pohádkovým příběhům před vysedáváním u počítače, tabletu nebo televize.
 Zpestřením a velkou motivací k práci bylo jistě kejklířské představení Vojty Vrtka s názvem Kabinet létajících úžasností. Každý si také mohl vyzkoušet svůj postřeh a soustředění při vlastním žonglování, bouncingu, točení diabola či jízdě na jednokolce. S cvičitelkou Dášou Brdárovou si kluci i holky protáhli kosti a s chutí pokračovali ve čtenářských dílnách. A co všechno jsme během nich stihli? Vytvořili jsme časopis, vyluštili spoustu literárních kvízů a hádanek, zdramatizovali pár úryvků z divadelních her, dozvěděli se více o životě několika spisovatelů, ale hlavně jsme četli a povídali si. Nechyběla ani tolik očekávaná strašidelná noční cesta školou, kterou zvládli projít všichni naši superhrdinové na jedničku. Zbytky sil posléze děti vybily tancem na společné večerní diskotéce.
Děkujeme našim sponzorům za přízeň a podporu, konkrétně firmě Wera Werk, Adoz, Železárnám Štěpánov, České spořitelně a za výbornou večeři kuchařkám z firmy Scolarest. Velký dík patří také všem statečným dospělým z řad pedagogických pracovníků, rodičů i prarodičů, kteří akci pro děti připravili.

 

 

OPVK