Výlet do Londýna 2014

Ve dne 15. až 19. září 2014 se čtyři žákyně a paní učitelka zúčastnily výletu do Londýna a pár řádků pro všechny napsala Anežka Hájková.

Výlet do Londýna

Dne 15.září se děti z 6.až 9. tříd ze školy Nádražní 615 vydaly na nezapomenutelnou cestu do Londýna. S těžkými taškami jsme se všichni nasoukali do autobusu, zamávali rodičům a škole a vydali se na tu dlouho očekávanou cestu. Nemyslete si, tak dlouhá nebyla. S filmy, povinnými zastávkami a hraním karet nám cesta utekla jako voda. Určitě nikdy nezapomenu na ten pohled, když jsem jako první uviděla typický červený autobus, který kolem nás projel. Všichni nahrnutí u oken si sdělovali první dojmy z Londýna.
     Celé úterý jsme byli na nohách a chodili po památkách jako je Big Ben, London Eye a Buckingham Palace, kam jsme přišli právě včas. Na vlastní oči jsme viděli střídání stráží. Nejvíce jsme se obávali a těšili zároveň na naše nové rodiny, ale strach jsme hned zahodili, když jsme uviděli mladé a usměvavé lidi, kteří byli moc hodní. Většina z nás měla k první večeři pizzu, která byla výborná. Druhý den jsme se mohli těšit na letní královské sídlo neboli Windsor Castle a odpoledne do největšího přírodopisného muzea na světě. Můžu vám zaručit, že největší opravdu bylo. Místnost vedla do místnosti a schody navazovaly na schody. No prostě obrovské, až nás to unavilo. Rodinka na nás už čekala. Jako 2. večeři jsme měli výborné těstoviny s omáčkou, kterou u nás dáváme většinou na špagety. Velmi nás překvapila jejich kombinace jídel. K těstovinám meruňkový jogurt by vás nenapadlo vzít, že? Přes velké odhodlání jsem to zkusila a musím říct, špatné to nebylo.
     Poslední den v Londýně si všichni užili. Nejzajímavější byla katedrála Sv. Pavla. Byla opravdu nádherná, ale lézt až na špičku kostela, 530 schodů nebyla hračka. Unavení jsme nasedli do autobusu a jeli k hranicím Anglie, kde jsme najeli na trajekt a pluli po moři do Francie. Velké překvapení bylo, že jsme na lodi potkali děti z gymplu nedaleko Žďáru nad Sázavou. Tento úžasný výlet se školou bych si určitě zopakovala, protože to nemělo chybu.

Anežka Hájková, 9.B


 

 

 

 

 


 

OPVK